ETIKETA NA FETISH AKCÍCH ANEB ZÁSADY SLUŠNĚ VYCHOVANÉHO ÚCHYLA

Svět se vrací k normálu a my se konečně dočkali! Všemi bdsm a kinky lidmi zbožňované akce s fetish tematikou se opět začínají objevovat v klubech, barech, divadlech a temných sklepeních. Všichni jsme nedočkaví oživit naše sociální vazby a předvést kousky, které nám přes rok smutně visely v šatníku. Než ale na akce vyrazíme, pojďme si raději zopakovat pár základních pravidel, které v rámci nevšedních večerů všeobecně platí a které by měl dodržovat i ten největší dominant (což Míla Bugtcher poslušně dělá).

DRESSCODE

Na mnoha akcích tohoto typu existuje předepsaný dresscode. Pravidlo platí především pro umocnění atmosféry a zážitku z akce. Dalším důvodem je například i to, že to odradí potencionální čumily, kteří by se přišli na akci pobavit na účet ostatních návštěvníků, protože ruku na srdce (případně jinam), pokud si z něčeho takového chcete utahovat, sami se v tom asi jen tak někam nevydáte. Dresscode může mít různé podoby a na některé akce je benevolentnější (například pouze ve formě all black), na jiných je naopak opravdu striktní a tak se tam bez latexu, pvc, vinylu, kůže/koženky či podobných fetish materiálů prostě nepodíváte. Pokud vám ani jedna ze zmíněných možností nevyhovuje, máme pro vás typ na velmi levnou, praktickou a pohodlnou velkou večerní – běžte nazí. 

Nemusíte se však bát, že budete muset v plné parádě cestovat například v MHD (pokud sami nechcete), jelikož na událostech jsou u vstupu k dispozici převlékací koutky, ve kterých je možné se převléknout (obviously) a doladit veškeré prvky vašeho outfitu. 

ZBRANĚ

Netřeba připomínat, že na žádné společenské události (pokud zrovna nejste voják na přehlídce) není povoleno nosit jakékoliv zbraně. Nikdo nechce jít na event s pocitem, že ho někdo nechtěně postřelí nebo hůř – že si někde roztrhne latexový catsuit o špatně zastrčený nožík. Proto nechte zbraně doma a na vojáky a policajty si hrajte až po návratu z akce.

MOBILY

Mobily také na fetish eventy raději neberte, nebo je alespoň moc neukazujte. Jednak by vás to mohlo svádět k pořizování příspěvků na sociální sítě a druhak by na vás ostatní (uvědomělejší  jedinci) opravdu nehleděli moc přátelsky. Babičce zavolejte před odchodem na akci (jen jí možná plány na sobotní večer nesdělujte úplně do detailu) a užijte si večer naplno, bez neustálého sledování obrazovky. Pokud si přesto chcete udělat pěkné selfíčko, využijte fotokoutků, které akce nabízejí a ve kterých je možno pořídit si klidně i rozvernější fotografie. V případě zájmu o kvalitnější fotodokumentaci se rozhodně nebojte požádat přímo akreditovaného fotografa.

FOTOAPARÁTY

 Pokud nejste akreditovaný fotograf dané akce, s vlastním fotoaparátem na fetish událostech také úplně nezazářite (ne, ani kdybyste byli Annie Liebowitz). Fotografové mají přesné instrukce, jak a co/koho fotit a naopak. Ne každý návštěvník totiž stojí o to, aby jeho obličej visel na internetu v galerii z bizarní úchylácké akce. Pokud chcete mít hezkou fotografii, využijte fotokoutek a k němu přiřazeného fotografa (viz předchozí bod).

DROGY/ALKOHOL

Tímto samozřejmě není myšlen zákaz konzumace zakoupených nápojů (drogy na baru úplně neseženete), ale především zákaz vnášení vlastních alkoholických tekutin a jiných omamných látek. A co si budem’  nalhávat, ona by se ta láhev vodky špatně pašovala, pokud jdete třeba jen ve spodním prádle. Nutno podotknout, že stále jedná o společenskou událost a né o sobotní pitku v hospodě.

SSC

Veškeré BDSM praktiky v rámci play arén (hrací koutky s BDSM nábytkem a hračkami) by měly probíhat za dodržení SSC – tedy Safe, Sane, Consensual, do jazyka českého přeloženo jako “bezpečně, rozumně a se souhlasem”. 

Heslo SAFE reflektuje dodržování předem stanovených hranic, stanovení stopky neboli safeword (rychlý typ – slova jako “au, ne, stop, dost” nejsou úplně nejvhodnější volbou) atd. Bezpečností se ovšem nemyslí pouze snaha předejít nechtěnému fyzickému ublížení (ano i to se v BDSM může stát), ale například i prevence přenosu pohlavních nemocí (na místě jsou většinou k dispozici kondomy, tak si před akcí zopakujte jejich nasazování a koukejte je používat).

Slovo SANE znamená především to, že by aktéři měli být při provozování čuňačinek plně při smyslech. Nepotřebujete červený diplom v oboru “logické uvažování”, aby vám bylo jasné, že pokud se sotva udržíte na jehlách a to desátý pivo bryndáte po celém klubu, asi bude lepší se na nějaký hrátky vykašlat. A ne, jedenáctý pivo na kuráž to nezlepší. Alkohol a drogy totiž nejen otupují mysl a zdravý úsudek, ale také posouvají standardní práh bolesti. 

CONSENSUAL znamená, že by při provozování BDSM praktik nikdo neměl být nucen do ničeho,  co sám nechce. A to platí i pro používání cizích subíků. To že je dotyčný submisivní neznamená, že tento vztah chová nutně i k vám. Než po někom z nich vyjedete, zeptejte se nejprve jeho pána, jestli je ochoten se o svou hračku podělit. Je to stejné jako v každém jiném vztahu – komunikace je prostě základ. 

SSC pravidla platí primárně pro play arény a hrací koutky, nutno však podotknout, že s tímto samozřejmě souvisí také dodržování hygieny. Na místech jsou k dispozici kondomy, ubrousky, lubrikanty i dezinfekce. A nejsou tam jen tak bez důvodu. Po každém použití BDSM nábytku či hraček je vyžadováno si po sobě uklidit píseček a proto se nebojte chopit dezinfekce a ubrousků a hezky to vypíglovat k dalšímu užití pro ostatní. A hlavně si nespleťte lubrikant s dezinfekcí (ale to možná zase souvisí s tím alkoholem). 

VĚK

Na všechny akce s fetish, bdsm a erotickým zaměřením je povolen vstup pouze starším 18 let. V případě “podezření” na nedostačující roky, můžete být u vstupu požádání o prokázání plnoletosti (občanky, řidičáky, rodné listy s sebou) a pokud se prokázat odmítnete či se zjistí, že jste opravdu nezletilí, bude vám vstup na akci znemožněn bez ohledu na platnost vstupenky a její finanční kompenzaci. Organizátorům je jasné, že dnešní mládež už viděla vše během studia základní školy a tak je ani program během Fetish Night úplně nepřekvapí, nicméně musí dodržovat zákon a vstup jim s velkým zármutkem odepřít.

POKYNY ORGANIZÁTORŮ

Je vcelku jedno, zda jste poslušný subík či rázný dominant, pokyny pořadatelů jsou v daný moment jako Písmo svaté a jejich nedodržování může mít za následek vaše vyhoštění z Ráje, což jistě nikdo nechceme.

COVID OPATŘENÍ

Je tomu bohužel tak, ani eventům se opatření v rámci covidu-19 nevyhnou a tak je nyní potřeba se u vstupu prokázat potvrzením o negativním výsledku testu (PCR či Antigen)/čestným prohlášení v případě samotestování/potvrzením o 180denní imunitě či certifikátem o očkování proti covid-19. Dále je nutné dodržovat rozestupy u baru a mít po celou dobu nasazený respirátor (mimo konzumaci nápojů či provozování prasárniček s partnerem). U vstupů vám také může být měřena teplota pomocí teploměru (ne nepodobnému jateční pistoli), tak se toho nelekejte a s organizátory se neperte.  

Bez prokázání jednoho z výše uvedených nebude vstup na událost umožněn bez nároku na návrat vstupného. 

Foto credits: Agience, J. Volejníček, Danny Worm