Co bude nového na Prague Fetish Weekend 2018?

Jakmile skončil PFW 2017, začali jsme přemýšlet, jak dál. Nejdříve jsme zpracovali zpětnou vazbu od crew i hostů a sepsali seznam toho, co by bylo dobré změnit. Ačkoli hosté jsou tolerantní, náš organizační tým takový není a nerad něco dělá stejně jako dřív. Proto rok 2018 přinese několik změn, které – jak doufáme – posunou celý festival o krok dál.

V prvé řadě se zaměříme na PFW Entreé. Zde bude pro letošek chystaných změn minimum, protože s těmi významnějšími počítáme předběžně až v roce 2019. Primárně tedy zohledníme žádosti našich zahraničních hostů, kterým chyběly přednášky v angličtině. První vlaštovkou v tomto směru bude přednáška dua Máša König Dudziaková & Míla Bugtcher na téma párových rituálů.

Druhou akcí, která dozná změny, bude Fetish Market. Ačkoli zde jsme s vývojem poměrně spokojeni, i zde se najdou důvody pro vylepšení. Hlavní změnou bude struktura programu, kdy většina přehlídek návrhářů proběhne primárně na Fetish Market. Klub Kotelna, kde se Fetish Market koná, v současné době upravuje interiér a techniku stage tak, aby přehlídky lépe vynikly. Cílem je mimo jiné i to, že chceme umožnit hostům, aby se s návrháři mohli potkat osobně a eventuálně si mohli některý z modelů rovnou koupit. Další změnou (*pozor spoiler! *) bude Bugshop mini stage v přízemí, která vám zpestří večer prezentací Bugshop nástrojů v podání Roberta Junka – toho zkušeným asi není třeba představovat.

Nejvíc změn pochopitelně čeká hlavní event festivalu – Fetish Night.

První změnou bude přechod na striktní dresscode. Od roku 2013, kdy jsme s akcí začínali, se naši návštěvníci stihli přizpůsobit světovému standardu a pochopili, že návštěva fetish akce zahrnuje i fetish oblečení. Letos tedy už nebude možné dostat se dovnitř ani v sebelepším obleku a naši „doorbitches” budou v tomto směru neoblomní. Pokud tedy plánujete návštěvu Fetish Night, pořešte si dresscode včas, nebo na Fetish Market dorazte mezi prvními, ať se stihnete vybavit tam.

Druhou změnou bude kuřárna, která loni byla spíš synonymem pro udušení. Letos už se dusit nebudete, problém řešíme.

Třetím důležitým bodem budou tzv. Play Areas, které nevyhovovaly požadavkům návštěvníků, a ačkoliv jsme omezeni prostorami klubu, vymysleli jsme rozumné řešení. Čtvrtý bod je asi tím nejdůležitějším. S ohledem na počet návštěvníků byla viditelnost stage dlouhodobým problémem, zejména pokud se účinkující pohybovali při zemi. Tento problém jsme se rozhodli vyřešit dvěma způsoby, které se navzájem doplní. Koktejlový bar nacházející se uprostřed klubu, bude proměněn v druhou stage, na kterou přesuneme část programu. Toto řešení bude doplněno LCD panely, na něž bude přenášen obraz z detailových kamer z klasické stage.

Posledním a neméně důležitým bodem je účast dalších zahraničních fotografů. Ačkoli se pravidla pro focení nemění (soukromé focení je povoleno pouze v označeném „fotokoutku”), akreditovaní fotografové mohou fotit pózující návštěvníky i v prostorách klubu. Nikdo z nich není v oboru nováčkem a dobře vědí, že jsou okamžiky, kdy je lepší nefotit. Přesto, pokud chcete mít jistotu, že se ani omylem neobjevíte na některé z fotografií (třebaže v pozadí), doplňte svůj outfit stylovou maskou.

Loňská Afterparty byla zatím jednoznačně ta nejvydařenější. Tým Písklat, který ji organizoval, připravil příjemnou playparty, na kterou mnozí z nás vzpomínají ještě dnes. A letos ji bude organizovat stejný tým. Písklata, stejně jako tým Hell Events, trpí posedlostí neustálým vývojem a změnami, proto i zde očekávejte změny, které akci zpestří.