Mít v p**i – jako Evil Hand!

Nikomu z nás se ani nesnilo potkat tak strašně skeptického, cynického a černým humorem nasáklého člověka, jakým je tatérka pražského studia Hell – Bára Evil Hand. Její hlavní heslo zní: Cripple power. A když se jí zeptáte proč, zřejmě vám přiletí facka od její zlé ruky! Na druhou stranu se jedná o jednoho z mála lidi, kterými byste se měli nechat inspirovat, protože zatímco vy jste brečeli u svého koníčku, že vám něco nejde a skončili jste, ona jela i před svůj handicap dál. Dnes patří mezi uznávané tatérky, jejíž specifický styl je vyhledávaným artiklem. Kdo je vlastně Evil Hand a proč o ní vůbec píšeme?

V časopise Momag odpověděla, že se do Prahy dostala na fichtlu svého dědy Ericha. Je to vlastně holá pravda. Tehdy neměla na vlak a z obce Píšť na severu Moravy toho příliš do Prahy nejezdilo. Avšak ještě než se vydala za lepším a bohatším životem v matičce měst, prostudovala se až k magisterskému titulu v ateliéru kresleného animovaného filmu ve Zlíně.

Kdysi, když to byla ještě malá Barborka a žádné zlo v ní nesídlilo, zpozorovala, že má krapet „jinačí“ pravou ruku. Pro mnohé omluvenka, pro ni startovací čára. V momentě, kdy by se jiní zastavili, ona pokračovala. Během školních let pocítila sílu starých garnitur, a tak se musela nejen naučit vše zvládat levou rukou, ale rovněž cítila tlak okolí, který možná až zbytečně dával najevo, že některé sny se jí možná nesplní. A to už v Báře začínal růst El diablo.

Osud versus Evil Hand, 0:1!

Nejen, že se vzepřela výtkám a úsudkům, ale šla ještě dále. Během školních let v ni Belzbub sídlil v každé buňce a ona, nadaná kreslířka s velmi specifickým stylem, poprvé do ruky chytla tetovací strojek. Kosmické spojení bylo na světě a s tím i jméno Evil Hand!

Po roce učení, testování a zdokonalování se usídlila v pražském studiu Hell, kde denně ozdobí několik těl svým stylem, nasáklým její zkušeností z minulého života, který bezesporu musela prožít jako žena středního věku 80. let, protože Patric Swayze, Abba a Angelika ji opravdu naplňují.

Evil Hand se tak i přes vrozený handicap dostala přes hranici, kdy by to jiní dávno vzdali. Bezesporu patří mezi top české tatérky, které se jednoduše nespokojily nejen s mainstreamem tetování, ale rovněž se ho skrze vlastní styl snaží posunovat dále. Bářiny kérky jsou typické svou lineárností, kombinováním tlustších i tenoučkých linek, vše, až na malé výjimky, v černočerném provedení. Do kůže sází například stylizované portréty, zvířata nebo nahaté „prasečinky“, občas si ráda střihne i jemné holčičí roztomilosti. A i když je její přirozeností spíš resting bitch face, na zákazníky umí být i velmi miloučká. Než do vás prvně zajede jehlou, nacpe vám do pusy lízátko, a v situacích plných neutuchajících bolestí si můžete pochovat růžového plyšového poníka, skvělého pomocníka pro trpící.