Postapo – nezávislost, násilí a BDSM

Lidé jsou od přírody hraví, to víme, ale každý tak trochu jinak. Mistry v hraní nejsou pouze herci divadelní a filmoví, ale taktéž larpaři (LARP neboli Live action role play). A překvapilo by někoho z vás, že mezi larpaři jsou taktéž ve větším počtu milovníci BDSM? Je vůbec nějaké spojení mezi těmito dvěma světy? Někoho by mohlo napadnout, že larpaři unikají ze světa s předsudky do míst, kde svým fantaziím a choutkám pustí uzdu a nikdo na ně nebude koukat skrze prsty. Z „obyčejného“ světa unikají tam, kde existují elfové, hobiti, upíři, létající košťata, rytíři, vojáci a postapáci.

Za všechno může Mad Max

Pro některé se tento svět stane závislostí a určitým vzrušením. A není divu, že mezi nimi je i hojný počet BDSM pozitivních jedinců. Navléknou svou druhou kůži a v té fungují po celou dobu akce. Zní to skvěle? Pojďme se ale podívat na jeden z těchto světů, který je spíše festivalový než larpový, a tím jest postapo. Kult postapo existuje už nějaký ten pátek a začal, myslím, Wasteland weekendem. Ten se odehrává od roku 2004 ve Spojených státech a byl inspirován všem známým Mad Maxem. Kdo tenhle film neviděl, jako by nežil. Kulervoucí kostýmy, káry a autentická atmosféra zaujaly natolik, že se po světě čím dál tím víc zemí přidává k tomuto kultu. Pořádají se festivaly a výjimkou není ani Česká republika se svým Junktownem, který frčí už od roku 2015 a o lístky je každým rokem větší a větší boj. Ale o tom až později.

Dominantní amazonky a submisivní otroci

Když se podíváte na kostýmy návštěvníků, zatají se vám dech. Jeden lepší než druhý. Muži odění jako válečníci budí respekt a zároveň hrůzu, ramena široká a okovaná, v rukách třímají těžké zbraně z cirkulárek, hřebíků a dalšího cool šrotu fakt dobře sestaveného, aby budily respekt a zároveň údiv nad nápaditostí majitele. Zahrávat si s nimi nebude prdel. Ženy naopak křehké? Ani nápad. Jsou to divoženky, valkýry v postrojích, síťovaných punčochách. Amazonky s vyčesaným čírem, ptačím peřím, s válečným líčením a řetězy v rukou – a nejen řetězy. Není výjimkou, že je tu a tam k vidění bič či důtka. Není výjimkou válečník vedoucí si svou ženskou na vodítku, a jak už jsme zmínili, ženy a nejen ony jsou leckdy oděny v postrojích. Je tohle všechno jen image anebo se nám i v postapu pohybují „úchyláci“? (To vůbec není myšleno hanlivě.)

Postapo je BDSM prošpikované skrz na skrz. Nebo spíše jen DSM. Doba je drsná, samozvaní vůdci převzali otěže a vládnou tvrdou rukou. Zavládla anarchie, teror a boje o zásoby, kterých je stále méně. Veškerá pravidla a zábrany jsou pryč a opět zavládly animální choutky. Muži se neserou s namlouváním, ale když chtějí ženskou, prostě si ji vezmou – ať chce, či ne. O ženských platí to samé. Tento svět udělal z květinek ostnatý drát a zkoušet na ně blbý fórky a lsti se prostě nevyplácí. Chlapa jako vůdce neuznají a vládnou si samy. Chtějí-li chlapa, tak si ho uloví – a co s ním provedou, to nechtějte vědět. Máme tu D/s. Napadlo vás ale, že se obětem bití, znásilňování, ponižování a zotročování může líbit? Osobně si myslím, že ve filmech tahle doba překypuje šukáním, volnomyšlenkářství a tvrdými hrátkami. Chci to, tak si to prostě vezmu a je mi jedno, jestli se ti to líbí, nebo ne. Tu máme zas S/M.

Český unikát Junktown

Pokud o tomto světě sníte, nemusíte jezdit daleko. Junktown je svět nadupaných motorek, kár, vymakaných kostýmů a zbraní. Svět, kde přijdete na jiné myšlenky. Zde se kšeftuje, bitkaří v bahně,

čučí na postapo filmy. Znáte Salute of the Jugger? No aby ne, tak i Jugger zápasy tu frčí na plný koule. Je to svět plný prachu a špíny, bez slitování. To prostě chceš. Minulý rok BDSM Písklata předvedla svou Mad Story, která sklidila úspěch. Letos? Letos se pro vás chystá perverzní klan. Je libo čučet na mutantní freak show, zbičovat si unesenou ženskou z vedlejšího klanu, nebo si prostě užít mimo čumily? Tak jen vejděte a… užijte si to.

Autorka: Michaela Mia