Píchání uší dětem (2. část)

V minulé části https://painart.cz/pichani-usi-detem-1-cast/, jsme se mohli dočíst jak náročné a diskutované téma propichování uší dětem je. V této části si popíšeme i podrobný postup.

Fáze dvě

V druhé fázi příprava šperku. I přes občasné pokusy rodičů vecpat mi zlaté šperky namočené v lihu, vždy používám 1,2mm bioplastové tyčky s 3mm kuličkami na koncích. Tento šperk je pro zahojení nejlepší a vždy je dobré ho tam nechat minimálně první 2 měsíce od propíchnutí. Výhodou je tvar šperku, který téměř neumožňuje zachycení šperku za textil a natržení piercingu. Šperk je samozřejmě sterilní, což je vhodná připomínka pro ty, kdo piercing provádějí bez sterilních rukavic a sterilního šperku (odhadem tak 90% lidí, lékaře nevyjímaje).

Je nutná spolupráce rodiče

Třetí fáze je obvykle nejnáročnější, vždy je však ta nejhlasitější. Pro ukotvení mimina potřebujeme spolupráci jednoho rodiče, který si dítě vezme na klín a chytí mu jednou rukou hlavu a druhou ruce k tělu (viz. foto). V této chvíli již mimino tuší, že se chystá zrada a křik obvykle začíná. Proto je dobré konat rychle, ať jeho trápení a trauma zbytečně nenavyšujeme. Propichovat uši bez kleští na piercing  je stejně hloupé, jako měnit kolo auta bez heveru. Přesto tato praktika očividně někde přežívá, křivě píchlé uši, které občas vídám, jsou toho svědky.

Vysvětlovat do detailu, jak probíhá samotné propíchnutí, nepovažuji za smysluplné. Předpokládám, že použití kanyly a protažení šperku zná každý, kdo se chystá do dětí píchat za účelem jejich zkrášlení.

Poté, co jsou obě uši ozdobeny, nastává čas chlácholení, což je plně v kompetenci rodičů, nikoli mé. Následuje několikatýdenní hojení piercingů, pro ty, kdo si na Hell webu nepřečetli pokyny k péči o piercing připomínám, že líh ani peroxid vodíku nejsou pro následnou péči vhodné (byť jsou často doporučované).

Doufám, že tento článek usnadní práci těm, kdo ji chtějí dělat dobře.

AUTOR BUGTCHER

Jsem holohlavý, sympatický, inteligentní a skromný krasavec, na kterého můžete narazit v Hellu a na větších českých BDSM/fetish akcích, na jejichž organizaci se spolupodílím. V Hellu pracuji jako piercer, mojí doménou je hlavně genitální piercing a beading. Jako performer se už mnoho let zabývám hook suspension. Páchám i leccos dalšího, stačí chvíli hledat a dostanete se od Hell Party a Ropespirit, přes Fetishweekend až k Bugshop či Hidden Pleasures.